:c:h:ł:o:d:n:i:k:::o:g:ó:r:k:o:w:y:
 

[19.07.2003] Przepis na sezon ogórkowy, idealny na takie upalne dni jak dzisiejszy, odchudzający i nieprawdopodobnie tani chłodnik. Robi się w 3 minuty. Jak się boimy źle pachnąc to nie dodawjmy czosnku i cebuli.

 

towary:
1/2 litra kefiru (jogurt też może być)
4 ogórki
1/2 młodej cebuli (albo 1 dymka)
1 ząbek czosnku
sporo szczypiorku, koperek
koszt: 2 zł

1. Warzywa obrać, umyć, zmiksować na gładką masę z kefirem (jeden ogórek można zostawić, a potem dodać w postaci cienkich plasterków)
2. Posypać posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, jeść schłodzone.

 
: : << poprzedni : : : : następny >> : :