::::k::a::p::u::s::t::a::::
::::k::i::s::z::o::n::a::::

[25.01.2002] To właściwie żaden przepis, a tylko przypomnienie, że coś tak dobrego, zdrowego i taniego jak kiszona kapusta jest wokół nas i warto ją czasem jeść, zwłaszcza gdy zima smuci nas.

potrzeba:
1/2 kg kiszonej kapusty
1-2 cabule
1 jabłko
trochę marchewki startej na tarce
4-5 łyżek oliwy/oleju
cukier (ok. 1 łyżeczki), sól, piperz

koszt poniżej 2 zł

Kapustę poszatkować nożem, dodać drobno pokrojoną cebulę, jabłko i marchewkę (starte), oliwę, przyprawić.
Wszystko zależy od kapusty - jeśli dobra, to jak wiadomo, bez tych wszystkich zabiegów jest również pyszna.

[05.02.2002] uzupełnienie: dzisiaj zjadłem nieprawdopodobnie piekielnie dobrą kapustę kupioną za Ośrodkiem Kultury Ochoty (Warszawa, Grójecka) w sklepie z ekożarciem.

: : << poprzedni : : : : następny >> : :