::a::v::o::c::a::d::o::

[6.11.2001] Nieprzyjemnie jest kupić drogie jak oczy szatana avocado i zastać w nim pestkę wielkości dużego kartofla... Tak, sezon dobiega końca, z jednej strony to straszne, a z drugiej pozwala nam skierować myśli na bardziej egzotyczne warzywa, które są już w cenie naszych ogórków. No prawie.


składniki:
avocado
sos vinaigrette (przepis w pomidorach z mozzarellą) - oliwa, ocet winny, bazylia, przyprawy


1. Zrobić sos vinaigrette (połączyć sól, ocet, oliwę, pieprz, musztardę), dodać rozdrobnionych liści bazylii.
2. Avocado przekroić, wyjąć pestkę, wlać do krateru sos i jeść łyżką.


Nieprawdopodobnie pyszne, ale warto zachować wstrzemięźliwość i zjeść tylko po połowie na głowę, bo avocado zamula.

: : << poprzedni : : : : następny >> : :