::s:z:p:a:r:a:g:i:::p:o:d:::p:a:r:m:e:z:a:n:e:m:: ![]() |
|||
[22.06.2005] Zaraz sezon szparagowy się skończy, więc w ostatniej chwili donoszę jak najprościej zrobić szparagi. |
1.
Szparagi umyć, ewentualnie oskrobać dół łodyżek (ale w zielonych szparagach
w zasadzie to zbyteczne, rzadko trafiamy na jakąś włóknistość). Wrzucić
do osolonego wrzątku, gdy nie ma specjalnego garnka, to można sprobować
zanurzyć szparagi w ten sposób, żeby główki wystawały przez część gotowania
powyżej tafli wody (np. opierając łodygi o ściankę garnka) - aby się
nie rozgotowały. Czas gotowania około 5-8 minut. |
||
potrzeba: koszt: niebagatelny |
|||
: : <<
poprzedni : : : : następny
>> : : |
|||
![]() |