![]() |
|||
:::c:u:k:i:n:i:a:::d:u:s:z:o:n:a:::w:::c:a:ł:o:ś:c:i::: |
|||
[20.08.2003]
Ta cukinia wychodzi znakomicie w środku lata, kiedy warzywa są dojrzałe
i pełne słońca. Ale mi się poetycko powiedziało. Można ją dusić w wodzie,
ale można też dodać kostkę bulionową, o ile ma się dobrą, czyli nie taką
chemiczną znanej marki, tylko bio-kostkę ze sklepu ze zdrowym żarciem,
można też dusić w czerwonym winie. Podawać z ryżem, albo inną kaszą, ew.
z makaronem. |
|||
potrzeba: ew. bio-organic-eko kostka bulionowa koszt: 4-5 zł |
1.
Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie (ew. na maśle),
dodać grubo pokrojony czosnek. Smażyć 1 minutę mieszając. Aha, wszystko
to robimy w takim naczyniu, żeby nam się potem cukinia do niego dobrze
zmieściła (może być garnek albo rondel). |
||
:
: << poprzedni
: : : : następny >>
: : |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |